Aktuality

Titul SDH Jurášek jsme obhájili

V pondělí 28.2.2022 nás navštívila Mgr. V. Piačková, metodička ČHS a paní J. Krejčová v rámci metodické podpory ČHS, abychom splnili všechny podmínky k prodloužení titul SDH Jurášek na naší škole. V červnu 2021 naše kobyly Ema, Gine a Kiri složily opět po 5 letech zkoušky hiporehabilitačního koně, vytvořili jsme nové stránky www.sdhjurasek-vetkm.cz a zvládli jsme také úspěšně absolvovat metodickou podporu z ČHS. 

Těšíme se na další spolupráci a přejeme všem hodně sil a zdraví.


SETKÁNÍ S NAŠIMI KAMARÁDY S KOŇMI V RÁMCI HPSP

Přátelé, kamarádi, podzim začíná ukazovat svoji krásu a sílu, přesto jsme se s kamarády ze ZŠ a MŠ Fr. Vančury v Kroměříži radovali s koňmi. Děti byly šťastné, myslím, že je to vidět. Také chci moc poděkovat našim studentkánm za pomoc a přátelskou atmosféru. Děkuji za krásné dopoledne, J. Marciánová

Poděkování mým hipošátkům

Moje milá hipošátka, chci vám poděkovat za práci v hipokroužku a za vaši starost a péči o ty naše kobylky. 

Přeji vám krásné sluníčkové prázdninky a mooooooc vám všem děkujeme  J. Marciánová, Ema, Gina Kiri


Zkoušky vodiče hiporehabilitace 2022

Přátelé, kamarádi, ve středu 22.6.2022 na naší škole proběhly zkoušky vodiče hiporehabilitace pod vedením Ing. V. Caskové z České hiporehabilitační společnosti. Všichni uchazeči (21) o tento certifikát zkoušky zvládli a mohou se pyšnit jeho vlastnictvím. Chtěla bych touto cestou poděkovat Ing. V. Caskové za profesionální a přátelské vedení zkoušek a za cenné rady, které našim studentům pro práci s koněm předala.

A také moc děkuji vám, všem studentům a studentkám, kteří se ve svém volném čase rozhodli pro hiporehabilitaci. Gratuluji vám všem a ještě jednou děkujíííííí

srdečně J. Marciánová


šk. rok 2021/2022

HPSP se stále rozvíjí...

Přátelé, kamarádi, naše studentky vyrobily pro naše kamarády ze ZŠ a MŠ Fr. Vančury v Kroměříži pomůcky a s nadšením se věnovaly dětem v areálu školy v rámci hiporehabilitace v pedagogické a sociální praxi. Moc vám všem děkuji, jste šikovné holky,                           s díky J. Marciánová 

Začalo jaro a my jsme zpátky na koních, huráááá...

Přátelé, kamarádi, začíná jaro a my jsme zase na koních. A navštívil nás i malý čaroděj! Krásné odpoledne, odměnou nám byly úsměvy a radost dětí.

Děkuji moc všem naším studentům, kteří mi pomáhají při hiporehabilitaci, 

s díky J. Marciánová

Odpoledne s dětmi z Ukrajiny

Dnes  14.3. jsme udělali radost dětem, které jsou se svými matkami ubytované naproti naší školy. Mohly na chvíli zapomenout na válkou zkoušenou Ukrajinu. 

Bylo krásné odpoledne, svítilo sluníčko a děti byly nadšené. Připravili jsme i pomoc, kterou jsme v klášteře předali. Všichni si přejeme, aby na Ukrajině brzy utichly zbraně.

Obhajoba titulu SDH splněna

V pondělí 28.2.2022 nás navštívila Mgr. V. Piačková, metodička ČHS a paní J. Krejčová v rámci metodické podpory ČHS, abychom splnili všechny podmínky k prodloužení titul SDH Jurášek na naší škole. V červnu 2021 naše kobyly Ema, Gine a Kiri složily opět po 5 letech zkoušky hiporehabilitačního koně, vytvořili jsme nové stránky www.sdhjurasek-vetkm.cz a zvládli jsme také úspěšně absolvovat metodickou podporu z ČHS. Hodnocení v celém znění najdete v sekci Hiporehabilitace.

Chtěla bych velmi touto cestou poděkovat Ing. V. Caskové, Mgr. Piačkové, paní J.Krejčové, paní A. Fritscherové a vedení ČHS, jejichž podpora a pomoc při obhajobě titulu SDH nám velmi pomohla. Velké poděkování patří také naší  ředitelce školy MVDr. B. Havlové a našim skvělým studentům a studentkám.

Těšíme se na další spolupráci a přejeme všem hodně sil a zdraví.

Naše kobylky měly krásné narozeniny

V únoru tradičně přejeme k narozeninám našim kobylkám a dáváme jim něco dobrého "na zub", jablíčka, mrkvičku a velké pohlazení a poděkování za jejich práci při hiporehabilitaci.

Gine se narodila 2003, Ema a Kiri se narodily 2005. 

Hodně radosti a hlavně pevné zdraví, kobylky!!!

Setkání s dětmi ze ZŠ a MŠ Fr. Vančury v Kroměříži 15.2.2022

Dnešní krásné počasí nám umožnilo setkání s dětmi ve venkovním prostředí po dlouhém zimném období. Děti si čistily kobylky, užívaly si jejich pozornosti a potom se s našimi studentkami věnovaly aktivitám v rámci HPSP v naší učebně hiporehabilitace, kde pro děti vyrábíme nové pomůcky a těšíme se, až je s nimi v příštích dnech budeme používat při našich dalších setkáních. 

Hipokroužek byl u slavnostního rozsvícení vánočního stromečku    ZŠ a MŠ Fr. Vančury v Kroměříži 

Přátelé, kamarádi, dnes rozsvícení stromečku s našimi kamarády ze školky, se kterými kamarádíme v rámci hiporehabilitace a hipokroužku. 

Ema, Gina, Kiri a báječné holky ze 3.c ozdobily svou přítomností toto milé setkání, kde děti, paní ředitelka a paní učitelky zpívaly koledy, připravily krásný betlém a všichni jsme přivítali adventní čas. Bylo to kouzelné, děkuji všem 

Milášská nadílka ve školce

Přátelé, kamarádi, Mikuláš, andělé a strašidelní čerti byli tady!!! Chtěla bych touto cestou moc poděkovat našim skvělým studentům, kteří na Mikuláše připravili nadílku pro děti z MŠ a ŽŠ Fr. Vančury v Kroměříži, kde rozdali dárečky a také obdarovali hodné paní učitelky. Velké díky a doufám, že Kniha hříchů je prázdná, protože my na veterince jsme přece nejhodnějšíííííí, děkuji, J. Marciánová 

Louční s podzimní hiporehabilitací

Přátelé, kamarádi, kouzelné barvy přírody, poletující listí a poslední teplé sluneční paprsky hlásí příchod podzimu a také letošní ukončení hiporehabilitace. Chci všem poděkovat za obětavou pomoc při hiporehabilitaci. Zdravím vás a děkuji všem studentům a také našim skvělým kamarádům, kteří za námi chodí jezdit a těší se na Ginu, Emu a Kiri a v poslední době se také obdivují skokanským schopnostem naší kozy rekordmanky, která nás pravidelně sleduje.

Těším se na vás na všechny zase v jarních měsících příštího roku. Děkuji, s úctou J. Marciánová

Vzácná návštěva našich absolventek, členek hipokroužku 

Přátelé. kamarádi, dnes nás ve škole navštívily naše skvělé absolventky, které se vždycky pečlivě a obětavě staraly o naše koníky. Bylo to dojemné!! Jako bychom měly o přestávce sraz hipokroužku...holky, děkuji a mějte se moc krásně